Perussuomalaisten välikysymys tuotti tuloksen

Keskiviikko 13.3.2013 klo 13.03


Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä siitä, että hallitus on vihdoin tullut STX-asiassa perussuomalaisten linjoille. ”Välikysymyksemme luoma paine pakotti ilmiselvästi hallituksen muuttamaan teollisuuspoliittista linjaansa. Näin saimme pelastettua merkittävän määrän teollisia työpaikkoja”, kommentoi eduskunnan talousvaliokunnan perussuomalainen jäsen Kaj Turunen. ”Hallituksella oli onneksi rohkeutta nähdä perussuomalaisten välikysymyksen perimmäinen tarkoitus”, Turunen jatkaa.


Perussuomalaiset ovat kuitenkin erittäin pettyneitä siihen, että hallituksen ammattitaito ei joulukuussa riittänyt Oasis3-tilauksen saamiseksi Suomeen. ”Kysymme, miksi nyt tehdyn kaltaista rahoitusjärjestelyä ei voitu tehdä tuolloin joulukuussa”, toteaa valtionvarainvaliokunnan perussuomalainen jäsen Ville Vähämäki. ”Olemme iloisia, että välikysymyksessämme esitetty vaatimus rakentaa taidokkaampi rahoituspaketti on nyt osattu toteuttaa. Todennäköisesti myös Oasis3-tilaus olisi saatu Suomeen tämänkaltaisella rahoitusratkaisulla”, Vähämäki summaa.


Perussuomalaisten mielestä teollisuuspolitiikkamme ailahtelu osoittaa, että Suomeen täytyy luoda jäntevä teollisuuspoliittinen ohjelma. Perussuomalaiset ovat yhteistyöhaluisia luomaan muiden puolueiden kanssa Suomen teollisuuden nousuun siivittävän ohjelman.