Pitkään jatkunut taistelu ruoka-aputyön rahoituksesta onnistui - Niikko: "Hallitus palautti sen, pienen painostuksen jälkeen"

Tiistai 18.12.2018


Toisinaan sitkeys palkitaan. Valtionvarainvaliokunnan perussuomalaiset punnersivat pitkään useiden hankkeiden rahoituksen puolustamiseksi, joiden evääminen tuntui järjenvastaiselta. Työttömien ja kaiken kansan joulujuhlasta tavoitettu kansanedustaja Mika Niikko (ps.) kommentoi eduskunnassa käydyn budjettiväännön tuloksia.

– Joskus sanotaan, ettei oppositiosta voi vaikuttaa, mutta kyllä sieltä voi, Niikko kommentoi julkaisemallaan videolla.

– Kaikki tietävät, että perussuomalaisilta vietiin petoksella hallituspaikka, mutta tästä huolimatta saimme asioita oikein hyvin läpi Toimi Kankaanniemen (ps.) ja Ville Vähämäen (ps.) kanssa valtiovarainvaliokunnassa.

Niikko on moittinut julkisuudessa usein hallituksen aikaisempaa päätöstä evätä ruoka-apujärjestöjen rahoitusta. Nyt tilanteeseen saatiin korjausta.

Niikon mukaan ruoka-aputyön rahoitus palautui. Kyse on 1,2 miljoonan euron summasta.

– Nyt hallitus palautti sen, pienen painostuksen jälkeen. Kiitos siitä, Niikko myhäilee. Myös Toimi Kankaanniemellä oli jaoston puheenjohtajana asiassa iso rooli.

Niikko kiittelee myös lasten nettihyväksikäytön ehkäisyyn myönnettyä 250 000 euron summaa, joka ensin leikattiin pois, ja nyt palautettiin. Päätös tehtiin turvallisuusjaostossa, jossa Niikko toimii puheenjohtajana.

Edelleen läpi saatiin satsauksia ulkomaalaisvalvontaan sekä kadonneiden turvapaikanhakijoiden tavoittamiseen.

– Kiitos eritoten Ville Vähämäelle ja Toimi Kankaanniemelle hyvästä yhteistyöstä valtiovaroissa tavoitteidemme saavuttamiseksi, Niikko kiittelee.

JULKAISTU 18.12.18 SUOMEN UUTISET